Blend Community

samenwerken - groeien - innoveren

Creëer impact op People, Planet and Profit. Join us!

Meld Je Aan

Voor een betere wereld

Blend Office heeft ambitie en een voorliefde voor duurzaamheid. Er is bij Blend Office een combinatie van werkomgeving en community. Dat zorgt voor een goede balans tussen mens, productiviteit, ontspannen en duurzaamheid. Zo kunnen ambitieuze professionals gronden en groeien te midden van Eindhovense innovatie.

Service

Community Eerste Foto
Blend Office Icon

De wereld om ons heen

We doen ons dagelijkse werk, pinnen, doen boodschappen, surfen op internet, gaan op vakantie, een dagje weg of uiteten. We doen eigenlijk alles wat we willen en vinden dat de normaalste zaak van de wereld. Ondertussen, om enkele voorbeelden te noemen:

– Verdwijnt er elk jaar 8 miljoen ton plastic in zee
– Gaan er jaarlijks ruim 100 miljoen haaien dood door visserij en stroperij
– Worden miljoenen hectaren bos per jaar gekapt
– Worden honderdduizenden boeren onderdrukt

Blend Community zet zich in voor een duurzamere wereld. Meer groen, meer blauw, minder waste en blije boeren. Met bewezen impact en resultaat. Bekijk onze showcases.

Plan Kennismaking

Bureau van bioafval

Ecor innoveert samen met DSM

T-shirts van eerlijk katoen

30.000 stuks voor de crew op Tomorrowland

100% Circulaire meubels voor blend office

De kantoorinrichting van Blend Office zal vooral bestaan uit circulair materiaal, waaronder scheidingswanden en kantoormeubelen. Deze worden geleverd door het bedrijf Ecor.

In samenwerking met multinational DSM heeft Ecor een technologie ontwikkeld om cellulose om te zetten in panelen zonder gebruik te maken van enige chemische binding. Er worden alleen warmte, water en druk gebruikt. De grondstof bestaat uit vezels van afgedankte producten, zoals oud papier en textiel, zaagsel en afvalhout. Het paneelmateriaal is biobased niet-toxisch en 100% recyclebaar. Toepassingen zijn er volop, bijvoorbeeld circulaire meubels.

Circulaire materialen kunnen telkens weer opnieuw gebruikt worden. Het kan gaan om bouwmaterialen, scheidingswanden en verpakkingsmaterialen. Ecor zal een belangrijke rol spelen bij de inrichting van Blend Office. Daarnaast deelt Ecor als community member haar kennis met andere members. Verder biedt het bedrijf de mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame producten.

#Make #Create #Innovate #High-tech #Sustainability

Plan Kennismaking

Circulaire t-shirts, werkkleding en bedlakens met een positieve impact op mens en milieu

De katoenboeren in India worden onder de boeren het meest uitgeknepen. Boeren gebruiken gemodificeerde katoenzaadjes, waarvoor financiële middelen nodig zijn (een lening). Is er eenmaal een katoenplant, dan zijn er pesticiden nodig om onkruid en ongedierte te bestrijden. Hiervoor hebben de boeren weer financiële middelen nodig. Maar die pesticiden maken de grond giftig. Pas als de katoen verkocht is, krijgen de boeren hun geld. Zij geven het geleende deel terug. Uiteindelijk houden ze onderaan de streep niets of nauwelijks iets over.

Als de boeren nu normale zaadjes gebruiken en geen pesticiden, dan hebben zij geen lening nodig voor extra financiële middelen. De grond wordt gezond en er kan twee keer zoveel katoen geoogst worden op dezelfde vierkante meter. De boeren krijgen en houden meer geld over. Hun levensomstandigheden gaan er sterk op vooruit. Ze kunnen beter wonen, beter eten en hun kinderen naar school doen.

Een van de community members van Blend Office pakt dit probleem aan. Het bedrijf deelt graag kennis en visie over duurzaamheid en duurzame bedrijfsvoering. Een van de toonaangevende projecten zijn de T-shirts voor de crew op het outdoor dance evenement Tomorrowland. Maar liefst 30.000 stuks!

#Make #Create #Innovate #Sustainability

Plan Kennismaking

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Al meer dan 4.400 duurzame matches

Hightech werkplekken

Maken werken leuker en zijn goed voor het klimaat

Duurzame initiatieven met MVO Nederland

MVO Nederland (MVO = Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Sinds kort houdt de organisatie ook kantoor in Blend Office.

Samen met 10.000 ondernemers vormt MVO Nederland een beweging die de overgang naar een nieuwe economie versnelt. Die nieuwe economie is klimaatneutraal, circulair, en inclusief en met eerlijke ketens. Het is een gezonde economie waarin positieve financiële resultaten samengaan met zorg voor onze planeet en mensen. Om dat te bereiken wordt het online platform van MVO Nederland, futureproof.community, volop ingezet.

Futureproof.community is het matchmaking platform voor duurzame ondernemers. Het platform werkt aan een Futureproof bedrijfsleven. Ondernemingen plaatsen hun duurzame ondernemersvraag, B2B producten en diensten of delen hun kennis. Het streven is dat er van uitdagingen naar duurzame oplossingen wordt gegaan. Als member biedt MVO Nederland de Blend Community de mogelijkheid om samen te werken aan de doorontwikkeling van futureproof.community. MVO Nederland werkt aan maximale impact, nationaal en internationaal.

#Make #Create #Innovate #Sustainability

Plan Kennismaking

Hightech werkplekken voor blend office

Het Eindhovense bedrijf ZENS is gespecialiseerd in de ontwikkeling van wireless charging (draadloos opladen) producten voor mobiele telefoons en voor smart-office producten voor de zakelijke markt. Het bedrijf is ontwikkelaar, producent en leverancier. ZENS wil de samenwerking met Blend Office aangaan, zodat de community kan worden ingezet voor verdere ontwikkeling van smart-office producten. Daarnaast is Blend Office de ideale plek voor ZENS om producten te showen, te testen en door te ontwikkelen.

#Make #Create #Innovate #High-tech

Plan Kennismaking

Blend Office

Binnenkort meer duurzame initiatieven

Are you ready to join us?

Plan Kennismaking